Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tibidabo

Spaans pretpark wil na 29 jaar van thrillride af

13-02-2021, 14.03 uur

Top spin-attracties worden alsmaar zeldzamer. Steeds meer Europese pretparken kiezen ervoor om attracties van dat type weg te halen. Het volgende attractiepark waar een top spin het veld moet ruimen is Tibidabo in de Spaanse stad Barcelona.

Tibidabo is van plan om de bestaande top spin Hurakan uit 1992 te verwijderen, zo valt te lezen op de website van de Catalaanse overheid. Er moeten trampolines voor in de plaats komen. Voor het project is een budget beschikbaar van 284.000 euro.

Top spins, gebouwd door de Duitse firma Huss, bestaan uit een draaiende bank die over de kop gaat. In de jaren negentig schoten dergelijke thrillrides als paddenstoelen uit de grond. Vandaag de dag zijn pretparken het attractietype liever kwijt dan rijk.

Alton Towers
De laatste paar jaar kozen het Italiaanse Gardaland, het Britse Alton Towers, het Duitse Heide Park, het Britse Chessington World of Adventures en het Duitse Fort Fun Abenteuerland ervoor om hun top spin af te breken.

Als reden geeft men meestal de grote hoeveelheid technische problemen en de hoge onderhoudskosten. De top spin van Avonturenpark Hellendoorn staat te koop.

Meer Tibidabo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be