Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuw boek over iconische Disney-attractie Space Mountain

11-02-2021, 19.10 uur

Disneyland Paris komt met een boek voor fans van de iconische attractie Space Mountain. Het nieuwe boek Space Mountain: From Earth to the Stars brengt de ontwikkeling en de roemrijke geschiedenis van de overdekte rollercoaster uitgebreid in beeld.

Space Mountain opende in 1995 met de ondertitel De la Terre à la Lune. In 2005 werd de attractie omgedoopt tot Space Mountain: Mission 2. Sinds 2017 heeft de achtbaan een Star Wars-thema. De huidige naam luidt Hyperspace Mountain.

In het 98 pagina's tellende boek wordt in het Frans en in het Engels uiteengezet wat de inspiratie vormde voor de beroemde attractie en welke technische uitdagingen bij de bouw kwamen kijken. Space Mountain: From Earth to the Stars staat vol met ontwerpen en foto's. De Franse titel van het boek De la Terre aux Étoiles.

Online bestellen
Voorlopig is het boek alleen verkrijgbaar bij souvenirwinkel World of Disney in uitgaansgebied Disney Village. Die winkel blijft open tijdens de sluiting van de Disney-parken. Online bestellen is niet mogelijk. Nederlanders en Belgen die het boek willen bemachtigen, zullen dus geduld moeten hebben.

Disney stelt fans gerust door te melden dat er genoeg exemplaren beschikbaar zijn voor alle geïnteresseerden. "De voorraad zal regelmatig bijgevuld worden en het boek zal verkrijgbaar zijn als de parken weer opengaan", belooft een woordvoerster.

Pirates of the Caribbean
Space Mountain: From Earth to the Stars kost 22 euro. Eerder bracht Disneyland al boeken uit over Pirates of the Caribbean en Phantom Manor.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be