Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Podcast: herinneringen ophalen met de oud-directeur van Walibi Flevo

13-02-2021, 15.06 uur

Hoe was het om in de jaren negentig Walibi Flevo en Six Flags Holland te runnen? Hans van Driem (74) kijkt met plezier terug op zijn tijd als directeur van het pretpark in de polder, dat we tegenwoordig kennen als Walibi Holland. In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast blikt hij terug op de roerige periode waarin Walibi Flevo uit de grond gestampt werd.

Dat ging gepaard met tal van opstartproblemen en klachten. Van Driem komt met levendige anekdotes over incidenten bij achtbaan El Condor, toen dé publiekstrekker van het park. Maar hij spreekt ook gepassioneerd over mooie momenten, gewaagde grappen en wijze levenslessen. Wat is het geheim van het leiden van een groot attractiepark?

"Ik zat de hele tijd maar naar die Efteling te kijken: hoe kom ik daar voorbij, of hoe kom ik in ieder geval een beetje in de buurt?", lacht de toenmalige Walibi-manager.

Dubbel gevoel
Eind jaren negentig is Van Driem de man die de spectaculaire transformatie naar Six Flags Holland in goede banen moet leiden. Dat zorgt voor een dubbel gevoel: de nieuwe Amerikaanse eigenaar investeert bakken met geld in nieuwe rollercoasters, maar de Amerikanen zorgen ook voor interne conflicten.

De oud-directeur legt uit waarom hij uiteindelijk vertrokken is bij Six Flags en hoe hij kijkt naar de recente ontwikkelingen in Walibi Holland, waar hij nog regelmatig rondloopt. Verder vertelt Van Driem wat de gevaarlijkste attractie in het park bleek te zijn, wat zijn grootste nachtmerrie is en hoe hij ooit verbannen werd door branchevereniging Club van Elf.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Podimo, Stitcher, Overcast, Podcast Addict, Castro, Podtail en TuneIn.
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be