Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo haalt pinguïns naar binnen vanwege kou

09-02-2021, 13.36 uur

De aanhoudende kou in Nederland heeft ook gevolgen voor de pinguïns in Burgers' Zoo. Vanwege de lage temperaturen heeft de Arnhemse dierentuin besloten om vijftien zwartvoetpinguïns naar binnen te halen. Het zou onverantwoord zijn om de dieren buiten te laten staan.

Zwartvoetpinguïns vormen in principe paartjes voor het leven, die gezamenlijk broeden in een rotshol. Nieuwkomers zijn daar niet welkom. Partnerloze pinguïns hebben om die reden geen eigen hol tot hun beschikking. Ze worden elders in het park bij een warme kachel neergezet, meldt een woordvoerder.

Het is een misverstand dat alle pinguïns gek zijn op kou, benadrukt Burgers' Zoo. "Dankzij de karakterisering van pinguïns door de Disneys van deze wereld denken we met z'n allen dat pinguïns van sneeuw en kou houden", aldus de voorlichter.

Antarctica
Zwartvoetpinguïns leven langs de kusten van Zuid-Afrika en Namibië. Ze zijn de huidige extreme winterse omstandigheden van nature niet gewend. "Slechts drie à vier pinguïnsoorten bewonen permanent Antarctica."



Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be