Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bakken

Video: twee nieuwe attracties in Deens pretpark

28-03-2021, 11.06 uur

Het Deense pretpark Bakken, gelegen bij hoofdstad Kopenhagen, is het seizoen begonnen met twee nieuwe attracties. Dat zijn de thrillride Græshoppen ('Sprinkhaan') en de familieattractie Tidsmaskinen ('Tijdmachine').

Græshoppen is afkomstig uit Nederland. Het gaat om een attractie van het type move-it 24, gebouwd door de firma KMG. Bezoekers nemen plaats in een gondel die kan ronddraaien, hangend aan een arm die omhoog getild wordt. Het platform met daarop de arm draait ook rond.

Tidsmaskinen komt uit de fabriek van het Italiaanse bedrijf Zamperla. De machine bestaat uit vier armen met aan de uiteindes een gondel, die rakelings langs elkaar heen bewegen. Het attractietype wordt nebulaz genoemd. Een soortgelijke attractie opende vorig jaar in Walibi Rhône-Alpes in Frankrijk.

Afgerekend
Voor de attracties in Bakken moet apart betaald worden. Een ritje in Græshoppen kost 40 Deense kroon, zo'n 5,40 euro. Voor Tidsmaskinen moet 35 Deense kroon afgerekend worden, ongeveer 4,70 euro.Meer Bakken
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be