Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bakken

Video: twee nieuwe attracties in Deens pretpark

28-03-2021, 11.06 uur | Reacties

Het Deense pretpark Bakken, gelegen bij hoofdstad Kopenhagen, is het seizoen begonnen met twee nieuwe attracties. Dat zijn de thrillride Græshoppen ('Sprinkhaan') en de familieattractie Tidsmaskinen ('Tijdmachine').

Græshoppen is afkomstig uit Nederland. Het gaat om een attractie van het type move-it 24, gebouwd door de firma KMG. Bezoekers nemen plaats in een gondel die kan ronddraaien, hangend aan een arm die omhoog getild wordt. Het platform met daarop de arm draait ook rond.

Tidsmaskinen komt uit de fabriek van het Italiaanse bedrijf Zamperla. De machine bestaat uit vier armen met aan de uiteindes een gondel, die rakelings langs elkaar heen bewegen. Het attractietype wordt nebulaz genoemd. Een soortgelijke attractie opende vorig jaar in Walibi Rhône-Alpes in Frankrijk.

Afgerekend
Voor de attracties in Bakken moet apart betaald worden. Een ritje in Græshoppen kost 40 Deense kroon, zo'n 5,40 euro. Voor Tidsmaskinen moet 35 Deense kroon afgerekend worden, ongeveer 4,70 euro.Meer Bakken
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be