Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Oeps: ketting van nieuwe achtbaan Walibi Belgium raakt los

05-02-2021, 15.50 uurBeeld: Bert Verbraak

Bij het testen van de nieuwe achtbaan Kondaa in Walibi Belgium is een probleem opgetreden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Belgische pretpark aan Looopings. Door nog onbekende oorzaak raakte de ketting los.

"Er was een technisch incident tijdens één van de proefrondes", zegt de voorlichter. "De ketting is van de geleiderail geraakt. De reden hiervoor wordt momenteel onderzocht."

Voorlopig vinden om die reden geen testritten meer plaats. Facebook-pagina Themepark Magic wist een foto te bemachtigen van de loshangende ketting.

Opening
Kondaa werd gebouwd door de gerenommeerde fabrikant Intamin. Met een hoogte van 50 meter en een topsnelheid tussen 113 en 115 kilometer per uur is het de hoogste én snelste achtbaan van de Benelux. Komend voorjaar moet de opening plaatsvinden.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be