Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Unieke beelden uit 1952: zo werd het Efteling-Sprookjesbos gebouwd

05-02-2021, 18.28 uur

Een bijzondere historische video brengt de bouw van het Sprookjesbos in de Efteling in beeld. Het nooit eerder vertoonde filmpje laat uitgebreid zien hoe verschillende iconische sprookjestaferelen begin jaren vijftig tot leven kwamen.

Het Sprookjesbos opende in 1952 met tien sprookjes. De ruim zeven minuten durende video, afkomstig uit het archief van Foto Korthout, werd op YouTube gezet door Heemkundekring de Ketsheuvel.

Te zien is bijvoorbeeld hoe bouwvakkers het bekende Herautenplein aanleggen en het kasteel van Doornroosje en De Sprekende Papegaai in elkaar zetten. Andere unieke beelden tonen beeldhouwers aan het werk bij het lijf van Langnek.

Draak
Ook het inmiddels gesloopte huisje van Vrouw Holle komt voorbij, net als de huidige plek van Draak Lichtgeraakt. Destijds was daar De Chinese Nachtegaal te vinden.

Het Sprookjesbos opende op 31 mei 1952. In het eerste jaar passeerden 222.941 bezoekers de poort. Zij betaalden omgerekend 0,36 euro voor een toegangskaartje.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be