Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische dierentuinen mogen volgende week weer open

05-02-2021, 18.25 uur

De dierentuinen in België hebben vandaag goed nieuws gekregen. Dierenparken als Zoo Antwerpen, Zoo Planckendael en Pairi Daiza mogen vanaf zaterdag 13 februari weer bezoekers ontvangen.

Dat heeft het Overlegcomité met daarin de verschillende Belgische regeringen besloten. Het gaat daarbij alleen om buitengebieden. Musea waren al toegankelijk. Campings en vakantieparken gaan op maandag 8 februari weer open.

En de pretparken dan? "Ik denk dat het belangrijk is dat die ook snel opengaan, zoals zo veel zaken die perspectief vragen", reageert Hilde Crevits, de Vlaamse minister van Werk en Economie, op tv-zender VTM. "Maar het probleem is dat je dan dichter contact hebt met elkaar dan als je wandelt in een dierenpark buiten."

Verlengd
Attractieparken moeten dus nog geduld hebben. De meeste coronamaatregelen in België zijn verlengd tot 1 april. Op 26 februari komt het Overlegcomité opnieuw bij elkaar om te bekijken welke verdere versoepelingen er mogelijk zijn.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be