Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Sud-Ouest

Grote brand ruïneert ingang Frans Walibi-park

16-11-2012, 12.50 uur

De entree van Walibi Sud-Ouest (Zuid-Frankrijk) is sinds vannacht niets meer dan een hoopje zwartgeblakerd puin. 350 vierkante meter aan kantoorgebouwen ging in vlammen op.

Ook de kassa's en een grote souvenirwinkel fikten af. Het vuur brak rond 4 uur vannacht uit en was pas vanochtend onder controle. Over de oorzaak tast de politie nog in het duister. De verwoestende brand komt een paar dagen nadat het management bekend maakte 40 miljoen euro te willen investeren in een zwembad, een hotel en tal van nieuwe attracties.

Een deel van dat bedrag kan nu meteen worden afgeboekt voor het laten bouwen van een nieuwe ingang. Daarvoor heeft het park precies vijf maanden de tijd: op 20 april moet Walibi Sud-Ouest weer open.

Meer Walygator Sud-Ouest
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be