Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen

Oostenrijks pretpark bouwt familieachtbaan met meerdere lanceringen

05-02-2021, 15.15 uurBeeld: Airtimers.com

Een pretpark in Oostenrijk werkt aan een bijzondere nieuwe rollercoaster. Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen opent dit jaar een familieachtbaan met meerdere lanceringen. De attractie wordt gebouwd door het Duitse bedrijf ART Engineering, in samenwerking met fabrikant Mack Rides.

Mack Rides produceerde de rail in opdracht van ART Engineering. De multi-launch coaster haalt een topsnelheid van zo'n 60 kilometer per uur. Fansite Airtimers.com mocht deze maand alvast een kijkje nemen op de bouwplaats.

Het project kreeg de werktitel Merlin. Fantasiana koos bewust voor een achtbaan die geschikt is voor een jonge doelgroep: kinderen vanaf 90 centimeter mogen een ritje maken.

Soundtrack
Het park zet geen kale achtbaan neer: men belooft een uitgebreid achtergrondverhaal, decoraties, speciale effecten en een soundtrack van componist IMAscore. Fantasiana wil het seizoen starten op zaterdag 27 maart.

Meer Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be