Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: renovatie van Disney-kasteel in Disneyland Paris gestart

31-01-2021, 19.29 uur

Disneyland Paris is begonnen met het opknappen van het beroemde sprookjeskasteel van Doornroosje. Het iconische roze bouwwerk ondergaat dit jaar een ingrijpende renovatie. Inmiddels staat een groot deel van de 50 meter hoge blikvanger al in de steigers.

Dat blijkt uit beelden die Disney verspreid heeft onder medewerkers. Ze werden openbaar gedeeld door fansite OutsidEars. De Disney-parken zijn vanwege het coronavirus al maanden gesloten voor publiek.

Uiteindelijk wil men de steigers voorzien van enorme zeilen met een afbeelding van het kasteel. Tijdens de verbouwing worden verschillende torens verwijderd, zodat ze op een andere locatie van top tot teen vernieuwd kunnen worden.

Jubileum
Het is de grootste onderhoudsbeurt van het kasteel sinds de opening in 1992. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden begin 2022 afgerond. Dat zou net op tijd zijn voor de viering van het dertigjarig jubileum van het Disney-resort.





Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be