Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lightwater Valley

Engels pretpark verwijdert vijf attracties: 'Focus op gezinnen met kinderen'

01-02-2021, 17.34 uur | ReactiesFoto's: kirmesfanmopohl

Het Engelse pretpark Lightwater Valley haalt deze winter maar liefst vijf attracties weg. Als het park binnenkort weer opengaat, ontbreken zweefmolen Apollo, overdekte achtbaan Raptor Attack, afterburner Eagle's Claw, loopingschip Black Pearl en wildwaterbaan Wild River Rapids.

Lightwater Valley wil naar eigen zeggen meer focussen op gezinnen met kinderen. "We denken dat deze nieuwe aanpak het best werkt voor ons publiek", schrijft het management in een verklaring. "Als gevolg daarvan worden attracties vervangen die alleen geschikt zijn voor oudere bezoekers."

Daar komen attracties voor in de plaats die bedoeld zijn voor kinderen van 10 jaar en jonger. The Ultimate, de langste achtbaan van Europa, blijft in het park staan, maar gaat voorlopig niet meer open. Vorig jaar stond de coaster ook al stil.

Teleurstelling
Parkmananger Colin Bowes begrijpt de teleurstelling bij fans. "We zijn er echter sterk van overtuigd dat we jongere kinderen en gezinnen dankzij deze herijking beter van dienst kunnen zijn."

Speciaal voor kinderen komt er een nieuw gebied in safarithema, met kleinschalige attracties als Monkey Drop, Convoy Trucks, Elephant Flight en Savannah Express. Ook nieuw zijn Kangaroo Jump en Hot Air Balloons.

Klimparcours
Daarnaast hoeft voor klimparcours Treetop Nets voortaan geen apart kaartje meer gekocht te worden. De attractie gaat Treetop Trails heten. Wanneer Lightwater Valley de poorten opent, hangt af van de coronamaatregelen in Engeland.Meer Lightwater Valley
Reacties