Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Borås Djurpark

Met corona besmette tijger afgemaakt in Zweedse dierentuin

28-01-2021, 14.58 uur

In de Zweedse dierentuin Borås Djurpark hebben twee tijgers en minstens twee leeuwen het coronavirus opgelopen. Met de leeuwen gaat het naar omstandigheden goed, maar één van de tijgers moest worden afgemaakt.

Personeel van Borås Djurpark ontdekte op 9 januari dat de roofdieren niet goed aten en veel moesten hoesten. Onderzoek in het laboratorium bevestigde vervolgens dat ze het coronavirus onder de leden hadden.

De meeste dieren reageerden goed op de behandeling. Dat gold helaas niet voor de 17-jarige tijger Nastasja. Het vrouwtje kampte al langer met gezondheidsproblemen en werd ernstig ziek. De dierentuin besloot haar daarom in te laten slapen, melden Zweedse media.

Uitbraak
Vermoedelijk hebben personeelsleden van Borås Djurpark de dieren geïnfecteerd. Drie verzorgers zijn ook positief getest op COVID-19. Inmiddels zou de uitbraak onder controle zijn.

Grote katachtigen lopen vaker corona op. Afgelopen december raakten in Spanje nog vier leeuwen besmet. Voor zover bekend is Nastasja wel de eerste die aan het virus is overleden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be