Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Politiek is enthousiast over plannen voor Legoland-pretpark in België

28-01-2021, 11.09 uur

De plannen voor een nieuw Legoland-pretpark in België liggen op schema. Dat zegt Willy Borsus, de Waalse minister van Economie, Buitenlandse Handel, Ruimtelijke Ordening en Landbouw. Een voorlopige haalbaarheidsstudie wijst erop dat het project levensvatbaar is, aldus de politicus.

In september 2020 kwamen voor het eerst berichten naar buiten over de bouw van een volwaardig Legoland in Wallonië. De trekpleister moet gerealiseerd worden op een verlaten industrieterrein in de Belgische stad Charleroi. Het project van de Britse groep Merlin Entertainments zou zo'n 300 miljoen euro gaan kosten.

Hoewel er nog veel onzeker is, klinken in de politiek vooral enthousiaste geluiden. De minister benadrukt dat de komst van Legoland vele honderden directe en indirecte banen zal opleveren.

Openingsjaar
Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt door de Merlin-groep, met hulp van de Waalse autoriteiten. Het mogelijke openingsjaar werd vervroegd naar 2026, weet dagblad La Dernière Heure.

Legoland Charleroi zou het vierde Legoland-attractiepark in Europa worden, na Legoland Billund in Denemarken (1968), Legoland Windsor in Groot-Brittannië (1996) en Legoland Deutschland (2002). Bij het Italiaanse pretpark Gardaland opent binnenkort een Legoland-waterpark.

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be