Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plaswijckpark

Grote brand verwoest deel Rotterdams familiepark: verdachte aangehouden

28-01-2021, 08.28 uurBeeld: @JelleGunneweg

Een deel van het Rotterdamse familiepark Plaswijckpark is woensdagavond in vlammen opgegaan. Bij een grote brand brandde het theatergebouw van het attractie- en dierenpark af. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Op social media circuleren filmpjes uit een Snapchat-gesprek waarin te zien is hoe de brand wordt gesticht. Vannacht is één minderjarige verdachte thuis aangehouden. "Samen met de recherche hebben wij met man en macht onderzoek gedaan", meldt de politie op Twitter.

De eerste melding van de brand kwam rond 19.15 uur binnen. Vervolgens rukte de brandweer met groot materieel uit. In het afgebrande gebouw, dat een rieten dak had, bevond zich ook het Speelcafé.

Veiligheid
Het park zou verzekerd zijn voor brandschade. "Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen en de dieren zijn in veiligheid gebracht", laat het management van Plaswijckpark weten op social media.

Plaswijckpark werd gesticht in 1923. De regionale trekpleister bestaat uit een wandelgebied, een speelgebied met kleinschalige attracties zoals een verkeerstuin en een gedeelte met dieren. Daar worden onder meer neusberen, nandoes, apen, beverratten, alpaca's en otters gehouden.

Tranen
Voorzitster Annemarie Blok-Weverling reageerde woensdagavond emotioneel op het nieuws. "Dit brengt mij tot tranen", vertelde ze bij regionale zender Rijmond. "Wat bezielt mensen om dit in brand te steken? Ik heb er werkelijk geen woorden voor. Zo'n mooi park..."Meer Plaswijckpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be