Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: zo werkt het opknappen van houten achtbaan Troy in Toverland

02-02-2021, 16.00 uur

Het onderhouden van een houten achtbaan is een gigantisch karwei. Om ervoor te zorgen dat een houten rollercoaster niet te ruw wordt, moeten grote delen van de baan jaarlijks vervangen worden. Een nieuwe minidocumentaire op YouTube laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

YouTube-kanaal Theme Park Science kreeg onlangs de kans om mee te kijken met het opknappen van de 35 meter hoge achtbaan Troy in Toverland. Daar wordt deze winter zo'n 150 meter van de 1077 meter lange baan vernieuwd. De baan bestaat uit acht lagen hout, waarvan de bovenste twee worden vervangen.

In de ruim zestien minuten durende video laat timmerman Roel Bremmers zien waarom dat nodig is. Verder legt ingenieur Jurnan Schilder van de Universiteit Twente uit hoe het komt dat er slijtage optreedt. Tot slot steekt presentator Rick Markestein zelf de handen uit de mouwen door mee te helpen met de tijdrovende klus.

Keuring
De werkzaamheden bij de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux moeten halverwege februari zijn afgerond. Daarna kan Troy weer in bedrijf genomen worden, mits de coronaregels dat toelaten.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be