Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Reldreiging Efteling loopt met een sisser af: geen ongeregeldheden

27-01-2021, 09.59 uur

De massaal verspreide oproep om te gaan rellen bij de Efteling heeft dinsdagavond niet gezorgd voor ongeregeldheden. Even werd gevreesd dat het sprookjespark het slachtoffer zou worden van relschoppers, zoals andere plekken in Nederland eerder al aan de beurt kwamen.

Alle nog aanwezige personeelsleden werden om die reden 's middags al naar huis gestuurd. Voor de zekerheid kozen ook de verblijfsgasten in vakantiepark Bosrijk ervoor om vroegtijdig te vertrekken. De Efteling is al ruim zes weken gesloten, maar overnachten is nog steeds mogelijk.

Uiteindelijk bleef het stil rond de Efteling, bevestigt een politiewoordvoerder aan Looopings. Er verschenen geen herrieschoppers en er zijn geen aanhoudingen verricht. "De politie heeft extra toezicht gehouden vanwege het bericht, maar het was rustig", aldus de voorlichter.

Grap
De Efteling ging er dinsdag al van uit dat de oproep loos alarm was. Na onderzoek van de politie werd gedacht aan een "misplaatste grap". Uit voorzorg bleef men "waakzaam". De omgeving van het attractiepark werd scherp in de gaten gehouden door agenten.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be