Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verblijfsgasten vertrekken uit Efteling-vakantiepark Bosrijk vanwege berichten over rellen

26-01-2021, 19.38 uurBeeld: Leroy Mijns

De gezinnen die verbleven in Efteling-vakantiepark Bosrijk zijn vanmiddag uit voorzorg naar huis gegaan. Dat vertelt een woordvoerster aan Looopings. Nadat op social media werd gedreigd met rellen, is de Efteling met de verblijfsgasten in gesprek gegaan.

Het was niet druk in Bosrijk. "Er verbleven twee gezinnen", weet de voorlichtster. "Zij hebben er uiteindelijk zelf voor gekozen om te vertrekken." Hoewel de Efteling al sinds half december gesloten is, zijn de vakantiehuisjes van Bosrijk nog gewoon te boeken.

Op Twitter meldt ene Kyra: "Helaas moesten wij zo snel mogelijk uit Efteling Bosrijk vertrekken, omdat ze willen gaan rellen... Twee zusjes die in tranen waren. Wel nog een lief pakket gehad voor de kinderen."

Alert
Eerder vandaag werd op social media opgeroepen om met "vuurwerk en bommen" naar de Efteling te komen. "Alles slopen", luidde de opdracht. Naar aanleiding daarvan is de politie extra alert. De omgeving van het sprookjespark wordt vanavond scherp in de gaten gehouden. Personeelsleden zijn 's middags al weggestuurd.

Volgens burgemeester Hanne van Aart is er nog geen reden om een noodverordening in te stellen. "Maar we blijven uiteraard waakzaam", laat ze de inwoners van de gemeente Loon op Zand weten. Verder roept ze iedereen op om verdachte situaties bij de politie te melden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be