Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis-directeur denkt aan heropening op 1 mei: 'Toch wel deprimerend'

25-01-2021, 13.55 uur

Wanneer kunnen de pretparken en dierentuinen in Nederland weer open? Vooralsnog duurt de landelijke lockdown tot en met 9 februari. Directeur Rembrandt Sutorius van de Amsterdamse dierentuin Artis denkt niet dat er snel goed nieuws gaat komen.

"Het is fijn om te denken aan een stip aan de horizon, dat we weer opengaan", vertelde Sutorius in een interview met BNR Nieuwsradio. "Nu zet ik hem op 1 mei, om gewoon ergens naartoe te werken."

Dat zou dus nog meer dan drie maanden duren. De Artis-directeur wil naar eigen zeggen realistisch blijven. "Ik zou een gat in de lucht springen als het 9 februari wordt, maar ik ga ervan uit dat dat nog even niet gaat werken."

Grote gevolgen
Artis heeft het moeilijk door de derde sluiting in een jaar tijd, aldus Sutorius. "Elke dag dat we dicht zijn, lopen de kosten door. Dat is een kleine 60.000 euro per dag. Dus dat heeft hele grote gevolgen. Het is toch wel deprimerend."

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be