Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Sneeuwval zorgt voor veel schade in dierenpark GaiaZoo: vogels ontsnapt

24-01-2021, 15.00 uur

Zware sneeuwval heeft vannacht voor flinke schade gezorgd in de Limburgse dierentuin GaiaZoo. Verschillende volières raakten zwaar beschadigd, meldt het park op social media. Medewerkers zijn uren bezig geweest met het vangen van de vogels.

"Hoewel de degelijke constructies al jarenlang extreme weersomstandigheden hebben doorstaan, bleek de hevige sneeuwval in combinatie met de vroeg intredende dooi tot extreme belasting te hebben geleid", laat GaiaZoo weten.

Door de schade wisten twee duiven en één tureluur te ontsnappen. "De hoop is dat die nog terugkeren." Alle overige vogels bevinden zich inmiddels weer in hun binnenverblijven.

Vale gieren
De volières met onder meer vale gieren en oehoes zijn onherstelbaar beschadigd geraakt. "Die zullen in de komende maanden herbouwd moeten worden." De schade aan de flamingovolière is waarschijnlijk makkelijker te herstellen. "Zodat de grote groep weer snel naar buiten kan."

In GaiaZoo leven enkele honderden flamingo's: de grootste flamingokolonie in een Europese dierentuin. En de vogels uit de andere volières? "Er zal mogelijk een tijdelijk onderkomen bij collegadierentuinen worden gezocht."



Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be