Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Luchtbeelden: Efteling-attractie Polka Marina is verdwenen

24-01-2021, 14.32 uurBeeld: Eric Rovers

De Efteling heeft familieattractie Polka Marina volledig afgebroken. Dat is te zien op luchtbeelden gemaakt door een fan. De nostalgische bootjesmolen was eind november voor het laatst operationeel. In december werd begonnen het weghalen van de attractie uit 1984.

Toen lekten foto's uit van het verwijderen van de gigantische walvis die bijna 37 jaar het hart van de molen vormde. Inmiddels is van Polka Marina niets meer over, zo blijkt uit de dronebeelden. Wat rest is een grote zandvlakte.

Die wordt de komende tijd bestraat, waardoor tussen de Game Gallery en horecacomplex Station de Oost een enorm plein ontstaat. Verder heeft de Efteling voorlopig geen grote plannen met het gebied. Wat er met de walvis gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Nieuwe attractie
Even verderop, bij De Vliegende Hollander, wordt wel gewerkt aan een nieuwe attractie. Daar opent komende zomer het speelgebied Nest, een investering van 2 miljoen euro. Enkele houten constructies staan al overeind.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be