Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Opknapbeurt Walibi-restaurant wordt na zeven jaar overgedaan

24-01-2021, 12.54 uur

Walibi Holland kan af en toe behoorlijk wispelturig zijn. In 2014 investeerde het pretpark in een flinke opknapbeurt van snackrestaurant Haciënda. Nu, zeven jaar later, is het kennelijk alweer tijd voor een nieuw uiterlijk. Haciënda wordt deze winter opnieuw onder handen genomen.

Dat heeft Walibi-directrice Mascha van Till zaterdagmiddag laten zien in een livestream voor personeel. Ze maakte een wandeling door themagebied Exotic, dat momenteel vernieuwd wordt. Wildwaterbaan El Rio Grande, hoedenmolen Los Sombreros en achtbaan Condor krijgen een nieuw uiterlijk.

Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan horecacomplex Haciënda. Van Till zegt er "superblij" mee te zijn. "Het heeft een hele gave buitenkant, de binnenkant is ook echt supermooi. Ook de zijkant wordt natuurlijk meegenomen. Het is nog lang niet klaar. Er komen nog hele grote letters op." Op de gevel wordt ook een zogeheten trompe-l'oeil aangebracht, een muurschildering met gezichtsbedrog.

Mintgroen
In 2014 werd Haciënda ook al gerenoveerd en in de verf gezet, eveneens onder leiding van Van Till. Klaarblijkelijk was ze na zeven jaar toch niet meer zo tevreden over het resultaat. Opvallend is dat destijds ongeveer dezelfde kleuren werden gebruikt als nu, maar dan op andere plekken: oranje, geel en mintgroen.

De directrice vertelde tijdens de virtuele rondleiding blij te zijn dat het gebied weer "flink gepimpt" wordt. "Het is een groot gebied, dus het kost behoorlijk wat centen", liet ze weten. "Maar oh, wat wordt dat gaaf."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be