Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Video: Walibi Belgium test hoogste en snelste achtbaan van de Benelux

23-01-2021, 12.13 uur | ReactiesBeeld: Themepark Magic

Pretparkfans kunnen hun vingers aflikken bij nieuwe beelden van mega coaster Kondaa in Walibi Belgium. De hoogste en snelste achtbaan van de Benelux wordt momenteel volop getest. Een YouTube-video van een fansite verraadt hoe een ritje precies verloopt.

Vorige maand bracht Walibi zelf al een filmpje naar buiten van een testrit. Daarbij werd een deel van het baanverloop weggelaten. De nieuwe video, gefilmd vanaf de openbare weg, geeft wel een volledig beeld.

Kondaa, gebouwd door fabrikant Intamin, is 50 meter hoog. De topsnelheid bedraagt volgens Walibi tussen 113 en 115 kilometer per uur. Een openingsdatum is nog niet bekend.

Negende
Het is de negende achtbaan in het park, na Psyké Underground (1982), Calamity Mine (1992), Vampire (1999), Weerwolf (2001), Cobra (2001), Pulsar (2016), Tiki-Waka (2018) en Fun Pilot (2019).Meer Walibi Belgium
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be