Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland laat zich niet afremmen door coronacrisis: 'Volop nieuwe uitbreidingsplannen'

23-01-2021, 11.23 uur

Toverland laat zich niet uit het veld slaan door de coronapandemie. Hoewel seizoen 2020 werd afgesloten met een flinke dip in de bezoekersaantallen en een verlies van bijna 3 miljoen euro, wordt achter de schermen hard gewerkt aan de komst van nieuwe attracties. Van uitstel is geen sprake, belooft de directie.

Waar andere pretparken in binnen- en buitenland vanwege de crisis op de rem trappen, kiest Toverland voor een andere strategie. "De ontwikkeling van Toverland op de langere termijn gaat gewoon door", zegt een woordvoerster.

Wat houdt dat precies in? "Op dit moment wordt er volop gewerkt aan nieuwe uitbreidingsplannen", vult algemeen directeur Jean Gelissen jr. aan. "De coronacrisis en al haar gevolgen zijn geen aanleiding tot het uitstellen van de realisatie van geplande uitbreidingen."

Wing coaster
Toverland wil dus gewoon blijven investeren als vanouds. De laatste grote uitbreiding vond plaats in 2018. Toen stak men 35 miljoen euro in het nieuwe entreegebied Port Laguna en themagebied Avalon, met boottocht Merlin's Quest en wing coaster Fenix.

De Toverland-directie heeft altijd geroepen dat er binnen afzienbare tijd een Toverland-hotel moet komen. Toch liggen intern momenteel ook concrete plannen voor nieuwe attracties op tafel, vertellen ingewijden aan Looopings. De voorlichtster wil daar nog niets over kwijt.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be