Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Jaderpark

Duits pretpark opent waterbaan met verticale lift in Afrikaans dorp

08-08-2021, 17.08 uur

Het Noord-Duitse pretpark Jaderpark heeft bijna 2 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe attractie. Bezoekers kunnen vanaf dit weekend de waterbaan Okavango River uitproberen, gesitueerd in een Afrikaans dorp.

De 450 meter lange baan bestaat uit een rotatieplatform, een 7 meter hoge achterwaartse afdaling, een verticale lift en een 12 meter hoge splash. Okavango River werd gebouwd door fabrikant Hafema uit Duitsland, bekend van bijvoorbeeld Djengu River in Toverland, El Rio in Bobbejaanland en River Quest in Phantasialand.

De omgeving van de nieuwe attractie werd gedecoreerd in Afrikaanse sferen. Jaderpark, waar ook dieren te vinden zijn, had al een Afrikaans themagebied met giraffen en zebra's. Het Duitse bedrijf IMAscore verzorgde de muziek.

Kermis
Hafema leverde eerder vergelijkbare waterattracties voor Fantasiana Erlebnispark Strasswalchen in Oostenrijk (2015) en Parc Spirou in Frankrijk (2019). In Jaderpark stond sinds 1996 een kleinschalige waterbaan met boomstammetjes, afkomstig van de kermis. Die heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe aanwinst.Meer Jaderpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be