Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling focust tijdens lockdown op bijscholen van personeel

20-01-2021, 08.47 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling wil dat medewerkers in coronatijd zo flexibel mogelijk ingezet kunnen worden. Daarom besteedt men tijdens de huidige lockdown veel aandacht aan het bijscholen van personeel, zo vertelt algemeen directeur Fons Jurgens in een interview.

Efteling-medewerkers die normaal gesproken verantwoordelijk zijn voor de attracties, leren nu bijvoorbeeld ook hoe ze schoonmaak- en horecawerkzaamheden moeten doen. Als het park binnenkort weer open mag, kunnen werknemers op verschillende afdelingen ingezet worden.

Die flexibiliteit is nodig in deze lastige periode, zegt Jurgens in gesprek met het Brabants Dagblad. "De toekomst blijft onzeker, maar op deze manier proberen we nu medewerkers binnenboord te houden." Verder is een groep medewerkers aan het werk gezet in de zorg.

Ontslagronde
Afgelopen zomer werd bekend dat een deel van de afdeling evenementen op straat kwam te staan. Daar blijft het bij, belooft Jurgens nu plechtig. "Een ontslagronde van dat formaat gaat zich op korte termijn niet herhalen. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen."

Wel moeten medewerkers rekening houden met het wegvallen van hun dertiende maand als het slecht gaat met de Efteling. Ook kwam er op 1 januari geen automatische salarisverhoging en worden tijdelijke contracten niet meer automatisch verlengd naar contracten voor onbepaalde tijd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be