Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Coronacrisis neemt flinke hap uit bezoekersaantal Duinrell: 53 procent omlaag

05-03-2021, 15.14 uur

Duinrell is opvallend hard getroffen door de coronacrisis. Het bezoekersaantal van het bekende attractiepark in Wassenaar daalde vorig jaar met maar liefst 53 procent, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Seizoen 2020 werd afgesloten met bijna 622.000 bezoekers.

In 2019 waren dat er nog ruim 1,3 miljoen. Drie coronasluitingen en allerlei beperkende maatregelen hebben ervoor gezorgd dat 2020 voor Duinrell de boeken in gaat als een verloren seizoen. Men had ook veel last van het wegblijven van buitenlandse toeristen. Het Duinrell-vakantiepark is normaal gesproken erg in trek bij Duitsers en Britten.

"Wij hebben als Duinrell een heel zwaar jaar achter de rug en helaas zijn de vooruitzichten voor het komend seizoen nog niet erg hoopvol", liet directeur Philip van Zuylen van Nijevelt zich onlangs al ontvallen in een brief aan het Wassenaarse college van burgemeester en wethouders.

Consequenties
"De impact voor Duinrell en de financiële consequenties zijn enorm. Onze belangrijkste uitdaging is om onze medewerkers in dienst te houden."

Hoewel de procentuele daling hoger is dan bij veel andere parken, blijft Duinrell de meeste concurrenten voor. In de ranglijst met de best bezochte Nederlandse attractieparken behoudt Duinrell de tweede plek, onder de Efteling. Daarna volgen Walibi Holland, Toverland en Attractiepark Slagharen.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be