Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium gaat online op zoek naar personeel

20-01-2021, 16.32 uur

Hoewel het nog onzeker is wanneer Walibi Belgium de poorten mag openen, is de zoektocht naar personeel al begonnen. Het pretpark startte deze week met een campagne om honderden medewerkers te werven. In totaal zijn voor het nieuwe seizoen zeshonderd werknemers nodig.

Daarbij gaat de voorkeur uit naar personen die Nederlands spreken, zegt een woordvoerster. In de regio waar het park ligt is dat geen vanzelfsprekendheid. Walibi lokt volgens de voorlichtster "heel wat bezoekers uit Vlaanderen". "Om dit groeiend publiek te verwelkomen, zoekt het park medewerkers die het Nederlands machtig zijn."

Walibi Belgium en het bijbehorende waterparadijs Aqualibi zoeken 250 seizoensmedewerkers en 350 studenten. Zij gaan aan de slag bij de toegangscontrole, attracties, restaurants of winkels.

Voorsprong
Vanwege de coronapandemie vindt de campagne digitaal plaats. "Het park heeft op dat vlak een voorsprong", weet de woordvoerster. "Sinds enkele jaren wordt het klassieke cv ingeruild voor korte presentatievideo's."

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 28 februari online inschrijven via de Walibi-site. Wie geselecteerd is, wordt uitgenodigd voor digitale 'Job Days'. Uiteindelijk komen er ook individuele sollicitatiegesprekken in het park zelf, naar verwachting in februari. Het is de bedoeling dat het nieuwe pretparkseizoen van start gaat op zaterdag 3 april.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be