Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium vreest dat heropening nog maanden op zich laat wachten

18-01-2021, 20.49 uur

Het Dolfinarium in Harderwijk houdt er rekening mee dat de landelijke lockdown nog een hele poos gaat duren. Nederlandse pretparken en dierentuinen moeten vooralsnog tot en met 9 februari dicht blijven. Bij het Dolfinarium wordt ondertussen gevreesd dat de poorten pas in april weer geopend mogen worden, vertelt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings.

Vorige week werd bekend dat de lockdown - die eigenlijk tot en met 19 januari zou duren - met drie weken verlengd wordt. Tiebot verwacht dat het daar niet bij zal blijven. "Wij staan natuurlijk te springen om weer open te gaan, maar tegelijkertijd proberen we ook realistisch naar de huidige situatie te kijken", zegt hij.

Het liefst zou het Dolfinarium al tijdens de voorjaarsvakantie in februari weer bezoekers verwelkomen. "Als het veilig en verantwoord kan in februari, dan gaan we uiteraard open", aldus de manager. "Wat dat betreft kunnen we snel genoeg schakelen."

Overheid
Tiebot acht de kans echter groter dat de overheid anders zal besluiten, gezien alle ontwikkelingen op coronagebied. "Ik denk dat de voorjaarsvakantie moeilijk zal worden. Vooralsnog denken we dat april realistischer is. We hopen dan weer te kunnen knallen."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be