Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark: ruim 40 procent minder bezoekers in 2020

15-01-2021, 15.10 uur

Het bezoekersaantal van Ouwehands Dierenpark in Rhenen kwam afgelopen jaar ruim 40 procent lager uit dan in 2019. In een seizoen vol sluitingen en beperkingen wist de dierentuin 630.000 bezoekers te lokken. Dat meldt een woordvoerster aan Looopings.

In 2018 en 2019 passeerden nog 1,06 miljoen bezoekers de poort, een record. Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen leverde het dierenpark vorig jaar 40,5 procent van dat aantal in.

Ondanks de dramatische daling was 2020 geen droevig jaar voor Ouwehands Dierenpark. Op 1 mei werd pandajong Fan Xing geboren. Nooit eerder kwam in Nederland een reuzenpanda ter wereld. In het najaar zorgde de jonge panda voor lange rijen.

Lichtfestival
Eigenlijk had op 18 december het lichtfestival China Light: Magic Forest van start moeten gaan. Door de landelijke lockdown is het park echter sinds half december dicht. Dat blijft vooralsnog zo tot en met 9 februari. De dierentuin verwacht dat het festival op 11 februari alsnog kan starten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be