Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miragica

Italiaans attractiepark na elf jaar failliet

12-01-2021, 16.07 uur

Het doek is gevallen voor een attractiepark in Zuidoost-Italië. Pretpark Miragica was in 2018 voor het laatst geopend. Sindsdien werd gezocht naar een overnamekandidaat voor de noodlijdende bestemming, maar dat liep op niets uit. Afgelopen maand sprak de rechtbank het faillissement uit.

Dat gebeurde op aandringen van de Italiaanse bank UniCredit, één van de schuldeisers. Miragica was eigendom van Alfa Park. Dezelfde firma beheerde ook pretpark MagicLand, in de buurt van Rome. Die bestemming werd eind 2018 overgenomen door investeringsmaatschappij Pillarstone.

Gehoopt werd dat voor Miragica ook een nieuwe eigenaar gevonden kon worden. Uiteindelijk zijn alle geïnteresseerden afgehaakt. Daarbij speelde mee dat de recreatiebranche in 2020 zwaar getroffen werd door de coronacrisis.

Twister coaster
Miragica opende in 2009. Blikvanger was de 400 meter lange lanceerachtbaan Senzafiato, gebouwd door fabrikant Intamin. Verder waren in het park een grote waterbaan, een twister coaster, een disk'o coaster en een vrijevaltoren te vinden.

Volgens Italiaanse media had het park eind 2019 een verlies opgebouwd van 22,7 miljoen euro. Er was een negatief eigen vermogen van 14,8 miljoen euro en een schuld van bijna 21 miljoen euro.



Meer Miragica
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be