Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp kan paar dagen overleven dankzij inzamelingsactie Patricia Paay

11-01-2021, 17.10 uurBeeld: Jim Hoogendorp/www.behindthestars.nl

De inzamelingsactie die Patricia Paay is gestart voor Diergaarde Blijdorp heeft tot nu toe zo'n 130.000 euro opgeleverd. Dat laat de BN'er weten op haar Facebook-pagina. Met dat bedrag kan de Rotterdamse dierentuin enkele dagen overleven. Het onderhouden van de dieren en het park kost namelijk 50.000 euro per dag.

Paay wierp zich vorige week op als hét boegbeeld voor Blijdorp. Ze riep haar volgers op om massaal geld over te maken naar de noodlijdende dierentuin, die al sinds half december gesloten is. Dat had effect. "De tussenstand voor Blijdorp is op dit moment 10.600 donaties die goed zijn voor 128.000 euro", schrijft de initiatiefneemster. "Ik ben er echt stil van."

Hoewel Blijdorp dicht is, lopen de kosten door. Per maand is de schade zo'n 1,5 miljoen euro. Dankzij de inzamelingsactie kan een faillissement van Blijdorp iets meer dan tweeënhalve dag uitgesteld worden.

Kabinet
"Alle bijdragen helpen", zegt directeur Erik Zevenbergen in gesprek met NRC. Hij kijkt ondertussen reikhalzend uit naar een veel grotere bijdrage van de overheid. Het kabinet heeft 39 miljoen euro gereserveerd voor dierentuinen die het financieel moeilijk hebben. Dat geld is echter nog niet binnen.

Paay blijft Blijdorp de komende tijd een warm hart toedragen, zegt ze. "Ik zal mij de rest van het jaar inzetten voor deze dieren en behoud van de diergaarde. Dat beloof ik!"

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be