Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Sluiting Nederlandse pretparken en dierentuinen met drie weken verlengd

12-01-2021, 19.00 uur | Reacties

De pretparken en dierentuinen in Nederland blijven drie weken langer dicht. Dat heeft minister-president Mark Rutte zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Eigenlijk zou de landelijke lockdown tot en met dinsdag 19 januari duren. Omdat de besmettingscijfers nog steeds hoog zijn, wordt de lockdown verlengd.

Nederlandse attractie- en dierenparken zullen dus in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari gesloten moeten blijven, net als onder meer niet-essentiële winkels, restaurants, musea, bioscopen, zwembaden en theaters.

Voor de pretparkwereld is het kwaad in december al geschied: de kerstvakantie is normaal gesproken een belangrijke periode met veel omzet, terwijl januari en februari doorgaans rustige maanden zijn. Veel parken, waaronder Walibi Holland, Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn, zijn in deze periode dan ook standaard dicht.

Verblijf
De Efteling had eerder al besloten om de Winter Efteling, die eigenlijk tot en met 31 januari zou duren, vroegtijdig af te breken. Vakantieparken en hotels mogen nog wel bezoekers ontvangen. Om die reden is het nog steeds mogelijk om een verblijf te boeken bij de Efteling, Duinrell en Beekse Bergen, hetzij zonder toegang tot de parken zelf.

Reacties