Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Bezoekersaantal Safaripark Beekse Bergen bijna gehalveerd in 2020

07-01-2021, 23.19 uur

Safaripark Beekse Bergen heeft in 2020 bijzonder veel last gehad van de coronacrisis. Het bezoekersaantal van de Brabantse dierentuin werd praktisch gehalveerd. In 2019 noteerde het park in Hilvarenbeek nog een absoluut bezoekersrecord.

Toen kwamen er 1,15 miljoen bezoekers. Afgelopen jaar moest Beekse Bergen genoegen nemen met slechts 582.000 bezoekers, vertelt een woordvoerster aan Looopings. Ten opzichte van 2019 gaat het om een daling van ruim 49 procent.

Het safaripark, dat normaal gesproken 365 dagen per jaar geopend is, was drie keer wekenlang dicht vanwege de coronamaatregelen. Op andere momenten werd noodgedwongen gewerkt met een beperkte capaciteit. Toch was 2020 niet alleen kommer en kwel: er werd in oktober een nieuwe diersoort verwelkomd.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be