Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul ziet bezoekersaantal met 42 procent dalen

07-01-2021, 15.20 uur

Apenheul heeft vorig jaar 42 procent minder bezoekers getrokken dan een jaar eerder. Dat meldt een woordvoerster van het Apeldoornse dierenpark aan Looopings. Seizoen 2020 eindigde met 268.000 bezoekers op de teller. In 2019 waren dat er nog 492.000.

Eigenlijk had Apenheul gerekend op 500.000 bezoekers in 2020. De coronacrisis gooide roet in het eten. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat tien medewerkers ontslagen moeten worden. De directie rekende toen op 3 miljoen euro verlies. Geplande investeringen gaan voorlopig niet door.

Apenheul is in tegenstelling tot de meeste andere Nederlandse dierentuinen niet jaarrond geopend. Het seizoen loopt doorgaans van eind maart tot begin november. Om die reden had het park geen last van de tweede en derde coronasluiting in 2020.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be