Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam krijgt klassieke achtbaan: 'Helemaal gereviseerd'

07-01-2021, 22.32 uur

Attractiepark Rotterdam krijgt tóch een rollercoaster. Eigenlijk zou in het nieuwe pretpark een heftige lanceerachtbaan komen te staan, maar die attractie werd in 2018 geannuleerd. Nu blijkt dat Rotterdam zich alsnog kan verheugen op de komst van een achtbaan.

Eigenaar Hennie van der Most brengt een nostalgische familieachtbaan van de verdwenen leverancier Schwarzkopf naar Rotterdam. "We hebben hem helemaal gereviseerd", vertelt hij aan Looopings. "Hij is volledig gezandstraald, de remmen zijn vernieuwd, er kwam nieuwe bedrading en er staan nieuwe karretjes op."

Van der Most handelt al geruime tijd in oude attracties, die hij voordelig opkoopt en vervolgens grondig opknapt. Dat gebeurt op een bedrijventerrein in Overijssel, toevalligerwijs op een steenworp afstand van Attractiepark Slagharen.

Keuringsinstantie
De ondernemer zegt niet meer te weten van wie hij de klassieke Schwarzkopf-baan ooit gekocht heeft. "Ik geloof van een kermisexploitant. Dat zou goed kunnen." De attractie is inmiddels goedgekeurd door keuringsinstantie TÜV, benadrukt Van der Most.

Wanneer wordt de achtbaan opgebouwd in Attractiepark Rotterdam? "Als het goed is in februari, maart. Dit jaar moet de opening plaatsvinden." Het park werkt verder aan onder andere een schommelschip, een reuzenrad, een spookhuis en botsauto's.Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be