Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Politie betrapt zestien jongeren bij verlaten pretpark

05-01-2021, 14.36 uur

Politieagenten hebben afgelopen weekend een groep van zestien jongeren betrapt bij het verlaten pretpark Speelstad Oranje. De ongewenste gasten wilden een kijkje nemen in het gesloten attractiepark nadat ze YouTube-filmpjes over de plek hadden gezien. Toen de politie arriveerde, doken ze de bossen in.

Speelstad Oranje, eigendom van ondernemer Hennie van der Most, sloot de deuren in 2015. Plannen om het Drentse pretpark nieuw leven in te blazen, liepen tot nu toe op niets uit. Vorig jaar publiceerde youtuber Govert Sweep een video waarin hij de restanten van het park verkent.

"Vanmiddag hebben we met de collega's zestien jongelui uit de bossen gevist in het dorp Oranje", schrijft een agent op Instagram. "Ze wilden video's maken naar aanleiding van eerdere filmpjes op YouTube. Leuk natuurlijk, maar niet zonder toestemming."

Waarschuwing
De vluchtpoging was van korte duur. Uiteindelijk kwamen alle aanwezigen - tussen 17 en 19 jaar - er met een waarschuwing vanaf. "Gegevens genoteerd en allen beloofden plechtig het nóóit weer te zullen doen", aldus de agent. "Tuurlijk", zegt hij cynisch.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be