Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo sluit 2020 af met bijna 40 procent minder bezoekers

04-01-2021, 22.17 uur

De coronacrisis heeft het bezoekersaantal van Burgers' Zoo flink naar beneden gehaald. In 2019 lokte de Arnhemse dierentuin nog ruim 1,1 miljoen bezoekers. Afgelopen jaar waren dat er nog geen 698.000, meldt een woordvoerder aan Looopings.

Het gaat om een daling van bijna 40 procent. Burgers' Zoo was in 2020 drie keer geruime tijd dicht vanwege corona. Ook nu is het dierenpark niet toegankelijk voor publiek. De poorten blijven in ieder geval gesloten tot en met 19 januari.

Ondanks alle coronamaatregelen heeft Burgers' Zoo wel relatief goede maanden achter de rug, vertelde marketingmanager Tim Lammers onlangs in een interview. "De momenten dat wij open zijn, gaan hartstikke goed", zei hij. "Beter dan andere jaren."

November
Hij geeft de novembermaand als voorbeeld. "We zien dat we het qua dagbezoekers beter doen dan vorig jaar in november." Lammers is bovendien erg blij met het verplichte reserveringssysteem. Als het aan hem ligt, blijft dat na de coronatijd actief.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be