Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Financiële situatie Efteling nu 'zeer ernstig': 'Afwachten wat de toekomst brengt'

05-01-2021, 13.19 uurBeeld: @promenadefotos

De financiële situatie van de Efteling is de afgelopen weken verder verslechterd. Dat blijkt uit een mail van de directie aan het personeel. Halverwege november 2020 noemde het management de financiële toestand van het attractiepark nog 'ernstig'. Nu is men opgeschoven naar de categorie 'zeer ernstig'.

De Efteling werkt intern met vijf verschillende classificaties om de financiële status van het bedrijf te duiden: ontspannen, waakzaam, ernstig, zeer ernstig en uitzichtloos. Nu het park voor de derde keer in een jaar tijd dicht is vanwege het coronavirus, ziet de toekomst er nog minder rooskleurig uit.

De Efteling-directie heeft eerder al een reeks maatregelen genomen om te voorkomen dat financiële situatie 'uitzichtloos' wordt en het bedrijf - in het uiterste geval - failliet gaat. Zo is een automatische salarisverhoging geschrapt, worden tijdelijke contracten niet meer automatisch verlengd en bouwen werknemers geen dertiende maand op zolang het niet goed gaat met de Efteling.

Afwachten
Dat gebeurde in overleg met de ondernemingsraad, benadrukt een woordvoerder. Ondanks de verdere achteruitgang zijn er volgens de voorlichter vooralsnog geen aanvullende maatregelen nodig. "Het is even afwachten wat de toekomst ons gaat brengen". zegt hij.

"We zijn afhankelijk van wanneer het park weer open kan en er weer inkomsten gegenereerd kunnen worden. Daarnaast hopen we in aanmerking te komen voor overheidssteun via de derde NOW-regeling."

Vijftien
Het streven is om geen personeel meer te hoeven ontslaan. Afgelopen jaar moest een deel van de afdeling evenementen vertrekken. De Efteling sprak in eerste instantie over ongeveer een derde van 76 personeelsleden. Uiteindelijk blijkt het te gaan om zo'n twintig personen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be