Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp strikt Patricia Paay: 'Ik heb er gewoon niet van geslapen'

04-01-2021, 12.02 uur

Patricia Paay springt in de bres voor Diergaarde Blijdorp. De BN'er roept iedereen via social media op om geld over te maken naar de noodlijdende Rotterdamse dierentuin. Zo moet een faillissement voorkomen worden. Het dierenpark heeft het financieel zeer moeilijk.

"De dieren hebben honger", zegt Paay in een video op haar Facebook- en Instagram-pagina. "Zij hebben nog een beetje te eten, maar het is bijna op." De mediapersoonlijkheid noemt Blijdorp "de mooiste en bijna de oudste dierentuin van Nederland".

Ze houdt rekening met een definitieve sluiting. "Veronderstel dat het allemaal dicht moet over een tijd, dat willen we niet." Daarom vraagt Paay meermaals om een "kleine bijdrage". "Het maakt niet uit, alles uit een goed hart is geweldig welkom." Op haar profiel linkt ze naar een doneerpagina van betaaldienst Tikkie.

Voedsel
In een begeleidende tekst vertelt Paay dat ze slapeloze nachten heeft gehad. "Door de aanhoudende coronacrisis is de dierentuin waar ik als kind al kwam gesloten en hierdoor zijn de inkomsten nihil. Er is nog voor een korte tijd voedsel maar ik weet ook dat dit ergens ophoudt. Ik heb er gewoon niet van geslapen want het welzijn van deze dieren gaat mij echt aan het hart."

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be