Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo onthult: dit zijn de duurste dieren om te onderhouden

29-12-2020, 15.45 uur

Aan welke dieren is Burgers' Zoo het meeste geld kwijt? Die vraag heeft het Arnhemse dierenpark beantwoord in een video op YouTube. Een fan vroeg de dierentuin naar de diersoort met de hoogste onderhoudskosten. Het antwoord: de zeekoeien in het overdekte gebied Burgers' Mangrove.

"Onze drie zeekoeien krijgen per dag ongeveer zestig kilo aan groente", vertelt verzorger Tim te Vruchte in het filmpje. "Dat bestaat uit andijvie, paksoi, Chinese kool, bleekselderij, maar ook seizoensgebonden producten zoals boerenkool."

Daar komen geperste brokjes bij. "Daar zijn ze ook gek op." Hoeveel euro het park dagelijks of jaarlijks kwijt is aan de zeekoeien, wordt niet vermeld.

Olifanten
Maar zijn bijvoorbeeld olifanten niet nóg duurder? Die eten immers ook erg veel. "Dat zou je misschien denken, maar het voedsel wat de olifanten krijgen is veel goedkoper dan het eten wat de zeekoeien krijgen", schrijft Burgers' Zoo in een YouTube-reactie. Het gaat dan onder meer om hooi en takken.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be