Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Fransman maakt indruk met Lego-creaties Disneyland Paris

28-02-2021, 22.41 uur

Een Franse Lego-fan is bezig met een ambitieus project: het tot in detail nabouwen van Disneyland Paris. Guillaume Roussel uit Noord-Frankrijk heeft de afgelopen maanden verschillende bekende onderdelen uit het Disneyland Park nagemaakt in Lego, waaronder Main Street U.S.A., het kasteel van Doornroosje en achtbaan Space Mountain.

Ook van rondrit Autopia en mijntrein Big Thunder Mountain maakte hij Lego-replica's. De modellen zijn opvallend groot. Zo is het kasteel 90 centimeter hoog. Voor de bouw ervan waren maar liefst 10.000 blokjes nodig.

Op Facebook en Instagram deelt Roussel foto's van zijn indrukwekkende creaties. Zijn account heet Disneybrick. De Lego-expert deed mee aan het eerste seizoen de Franse versie van de tv-show Lego Masters. In zijn vrije tijd volgt hij een techniekopleiding.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be