Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Inzamelingsactie Artis staat in het teken van poepende dieren

24-12-2020, 16.29 uur

Dierentuin Artis is gestart met een ludieke inzamelingsactie die draait om poepende dieren. Omdat het beroemde Amsterdamse dierenpark een "shitty" jaar achter de rug heeft, vragen poepende zebra's, kamelen, vissen en olifanten om financiële hulp.

Wie de dierentuin wil steunen, kan via betaalplatform Tikkie een donatie doen. Het park spreekt over een "online campagne met een knipoog". "Artis hoopt dat vele kleine bijdragen toch een 'hele hoop' steun geven om deze zware tijden door te komen", staat in een persbericht.

Op de homepage van Artis is een link te vinden naar een donatiepagina. Het maximumbedrag dat geschonken kan worden is 5000 euro. "Help Artis in deze moeilijke tijd, zodat alles wat hier leeft, bloeit, groeit en poept met goede hoop aan 2021 kan beginnen", luidt de oproep. "Want hoop doet leven."

Verlies
Artis rekent dit jaar op een verlies van zo'n 10 miljoen euro. Om het hoofd boven water te houden, moeten tientallen medewerkers ontslagen worden. Verder worden onderhoudsprojecten uitgesteld en zijn vernieuwingsplannen stopgezet.

Alle dierentuinen in Nederland zijn in ieder geval tot en met 19 januari 2021 gesloten als gevolg van de coronamaatregelen. Ondertussen lopen de kosten voor het verzorgen van de dieren gewoon door.

Meer Natura Artis Magistra
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be