Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Foto's: cruiseschip met achtbaan aan boord in Rotterdam

22-12-2020, 23.21 uurBeeld: Vincent Wols

Het eerste cruiseschip ter wereld met een achtbaan was vanmiddag te vinden in Rotterdam. De Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Lines heeft bovenop een gloednieuw schip de allereerste rollercoaster op zee laten bouwen. Vandaag maakte het schip met de naam Mardi Gras rond 13.30 uur een technische stop bij Cruise Port Rotterdam.

Mardi Gras werd afgelopen vrijdag opgeleverd bij de Finse scheepswerf Meyer Turku. Er volgt nog een laatste tussenstop in Barcelona, waarna het cruiseschip de oversteek maakt naar de Amerikaanse staat Florida. Het is de bedoeling om vanaf april 2021 reizigers te verwelkomen.

De rollercoaster op de boot, met karretjes voor twee personen, werd ontwikkeld door de Duitse attractiebouwer Maurer Rides. Het gaat om een elektrisch aangedreven spike coaster met een topsnelheid van zo'n 65 kilometer per uur. De 245 meter lange baan kreeg de naam Bolt.

Testritjes
Volgens de rederij bevinden passagiers zich straks op 57 meter boven zeeniveau. Dat moet zorgen voor "adembenemende uitzichten over de oceaan". Tijdens de stop in Rotterdam maakte de achtbaan alvast enkele testritjes zonder inzittenden.

Het cruiseschip huisvest ruim 2600 kamers, goed voor meer dan 5200 gasten. De boot is maar liefst 340 meter lang en 42 meter breed. Ook aan boord: meerdere bars en restaurants, drie grote waterglijbanen, een touwparcours en een minigolfbaan. Wat Mardi Gras verder bijzonder maakt, is dat het schip volledig vaart op vloeibaar aardgas in plaats van stookolie.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be