Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling breekt bootjesmolen Polka Marina af

22-12-2020, 13.58 uur

In de Efteling is de sloop van de 36 jaar oude bootjesmolen Polka Marina begonnen. Eigenlijk zou de nostalgische attractie pas in januari afgebroken worden, na de kerstvakantie. Nu het sprookjespark zeker tot 20 januari 2021 gesloten moet blijven vanwege de coronacrisis, kunnen de werkzaamheden eerder beginnen.

Polka Marina bestond uit 23 schuitjes die in golvende beweging rondjes draaiden rond een enorme walvis. Op foto's die Looopings in handen kreeg, is te zien hoe het grijze beest - inclusief betonnen pilaar - werd gedemonteerd en op een vrachtwagen is gezet.

Een kraanwagen heeft ook de pop verwijderd die bovenop de walvis balanceerde: een piraat met een paraplu. Wat er met de iconische objecten gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk zien we onderdelen van Polka Marina ooit terug in het Efteling Museum op het Anton Pieckplein. Daar werden de afgelopen jaren al een vervangen baandeel van de Python en een oud karretje van De Oude Tufferbaan gestald.

Bestrating
Polka Marina was op maandag 30 november voor het laatst operationeel. Op de plek van de familieattractie wordt bestrating aangebracht. Dat moet het zicht op de naastgelegen horecalocatie Station de Oost verbeteren. Even verderop, tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery, werkt de Efteling aan een nieuw speelgebied voor kinderen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be