Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling reageert op Pornhub-film: 'Totaal ongepast'

23-12-2020, 13.30 uur

De Efteling is absoluut niet te spreken over een seksfilm die werd opgenomen in het attractiepark. Op website Pornhub dook een ruim 51 minuten durende video op van een koppel dat een Efteling-vakantiehuis gebruikt voor allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De Efteling overweegt juridische stappen te nemen.

"In principe is het natuurlijk ieders eigen zaak wat te doen in een huisje, natuurlijk passend binnen ons huisreglement", reageert een woordvoerder. "Maar als je de Efteling herkenbaar en bewust gebruikt als decor voor commerciële of publicitaire doeleinden, dan heb je onze toestemming nodig. Uiteraard hebben we die in dit geval nooit gegeven."

De onzedelijke handelingen in de pornovideo staan lijnrecht tegenover waar de Efteling voor staat, aldus de voorlichter. "We vinden dit totaal ongepast in een sprookjeswereld waar veel gezinnen met kinderen komen. We zijn aan het uitzoeken welke juridische stappen we kunnen nemen."

Symbolica
Naast het in- en exterieur van het huisje in vakantiepark Bosrijk komen ook verschillende attracties in beeld, waaronder Symbolica en de Python.

Mogelijk kan de Efteling in ieder geval optreden tegen de gebruikte muziek in de film. De productie bevat de auteursrechtelijk beschermde melodieën van Fata Morgana, Klaas Vaak en het Volk van Laaf.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be