Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Legoland past gehandicaptenbeleid aan na petitie

22-12-2020, 12.31 uur

Het gehandicaptenbeleid van Legoland Windsor gaat op de schop. Het Britse pretpark past de regels aan na een petitie van Joanna Brett. Haar zoon moest bewijzen dat hij kan lopen voor de jongen in zijn favoriete attractie mocht. Dat is straks niet meer nodig.

De 7-jarige Sebby heeft een hersenverlamming. In september 2019 ging hij na vier zware operaties eindelijk een dagje naar Legoland Windsor. Toen Sebby een ritje wilde maken in Lego Ninjago The Ride moest hij van een medewerker eerst laten zien dat hij drie stappen kan zetten. Dat zou nodig zijn in het geval van een evacuatie.

Sebby doorstond die test met veel moeite, maar een ander personeelslid wilde dat de jongen het nóg een keer deed. Volgens Brett voelde haar zoon zich vernederd. De hele procedure speelde zich af voor de ogen van een volle wachtrij.

Advocaat
Brett diende daarom een klacht in bij Legoland. Toen daar niets mee gedaan werd, zocht ze haar toevlucht tot een advocaat. Ook begon Brett een petitie om pretparken te dwingen tot een inclusiever beleid ten aanzien van kinderen met een handicap. Die is inmiddels meer dan 27.000 keer getekend.

Legoland Windsor ging daarop in gesprek met Brett en past de regels nu toch aan. Bij Lego Ninjago The Ride en twee andere attracties hoeven gasten niet meer te bewijzen dat ze kunnen lopen. Vanaf maart 2021 komen daar waarschijnlijk nog zeven attracties bij. Ook heeft Legoland een donatie gedaan aan de stichting Small Steps, die ouders van gehandicapte kinderen ondersteunt.

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be