Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Spectaculaire VR-attractie The Void komt toch niet naar Nederland

20-01-2021, 15.23 uur

De komst van de spectaculaire virtualreality-beleving The Void in Nederland gaat niet door. In 2019 werd bekend dat de internationale attractie zich zou vestigen in Westfield Mall of the Netherlands, een modern winkelcentrum in het Zuid-Hollandse Leidschendam. Het project blijkt echter geschrapt te zijn.

Dat melden verschillende betrokkenen aan Looopings. Financiële problemen hebben The Void de das om gedaan. Die begonnen al in 2019, vóór de coronacrisis. Afgelopen zomer deelde het coronavirus de genadeklap uit. Het bedrijf, dat eerder vestigingen had in de twee Disney-resorts in de Verenigde Staten, is inmiddels failliet verklaard.

Alle locaties van The Void zijn gesloten en de ontwikkeling van nieuwe VR-attracties ligt stil. Bovendien werd een samenwerking met Disney verbroken. Bezoekers van The Void konden eerder kiezen voor virtualreality-ervaringen rond Disney-merken als Star Wars en Wreck-It Ralph.

Vervangende partij
Westfield Mall of the Netherlands zal het zonder The Void moeten stellen. Er is in de tussentijd een vervangende partij gevonden die de ruimte zal huren, zeggen ingewijden. Daarover wordt binnenkort meer bekendgemaakt. Het gaat in ieder geval niet om virtual reality.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be