Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Limburgse dierentuin neemt afscheid van muskusossen: te warm in Nederland

20-12-2020, 14.12 uur

De allereerste bewoners van de Limburgse dierentuin GaiaZOO moeten vertrekken. Het dierenpark in Kerkrade heeft na lang wikken en wegen besloten om na vijftien jaar afscheid te nemen van muskusossen. De reden: het wordt 's zomers tegenwoordig te warm in Nederland.

In het wild komt de markante diersoort voor in gebieden waar het niet warmer wordt dan 10 graden. "Zoals iedereen kan ervaren, verandert het klimaat en zijn langdurige hittegolven ook in Nederland normaal geworden", laat GaiaZOO weten. "En hitte is precies waar deze dieren niet van houden."

De dierentuin wil naar eigen zeggen verantwoordelijkheid nemen. "Omdat dierenwelzijn op één staat, verhuizen de muskusossen naar een groot wildpark in Tsjechië." Op de plek die vrijkomt, lopen straks bosrendieren. Hun huidige verblijf maakt plaats voor een nieuw gebied met onder meer nandoes, tapirs en miereneters.

Geboren
GaiaZOO, geopend in 2005, is de enige Nederlandse dierentuin waar muskusossen te vinden zijn. "Bij ons zijn dus ook de enige muskusossen in Nederland geboren." De verhuizing staat op de planning voor januari 2021.



Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be