Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZOO

Limburgse dierentuin neemt afscheid van muskusossen: te warm in Nederland

20-12-2020, 14.12 uur | Reacties

De allereerste bewoners van de Limburgse dierentuin GaiaZOO moeten vertrekken. Het dierenpark in Kerkrade heeft na lang wikken en wegen besloten om na vijftien jaar afscheid te nemen van muskusossen. De reden: het wordt 's zomers tegenwoordig te warm in Nederland.

In het wild komt de markante diersoort voor in gebieden waar het niet warmer wordt dan 10 graden. "Zoals iedereen kan ervaren, verandert het klimaat en zijn langdurige hittegolven ook in Nederland normaal geworden", laat GaiaZOO weten. "En hitte is precies waar deze dieren niet van houden."

De dierentuin wil naar eigen zeggen verantwoordelijkheid nemen. "Omdat dierenwelzijn op één staat, verhuizen de muskusossen naar een groot wildpark in Tsjechië." Op de plek die vrijkomt, lopen straks bosrendieren. Hun huidige verblijf maakt plaats voor een nieuw gebied met onder meer nandoes, tapirs en miereneters.

Geboren
GaiaZOO, geopend in 2005, is de enige Nederlandse dierentuin waar muskusossen te vinden zijn. "Bij ons zijn dus ook de enige muskusossen in Nederland geboren." De verhuizing staat op de planning voor januari 2021.Reacties