Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Camelot Theme Park

Laatste overblijfselen van Engels pretpark worden gesloopt

20-12-2020, 16.26 uurBeeld: Drones 89

Er blijft weinig meer over van het Engelse pretpark Camelot Theme Park. Het attractiepark is al sinds het najaar 2012 gesloten voor publiek. De attracties zijn inmiddels gesloopt of verplaatst naar andere parken. Nu verdwijnen ook de gebouwen.

Nieuwe dronebeelden op YouTube laten zien hoe graafmachines de laatste restanten van de voormalige trekpleister afbreken. Onder andere de iconische ingang, in de vorm van een wit kasteel, moet eraan geloven. Begin dit jaar dook al een video op van de sloop van de klassieke achtbaan Knightmare.

Camelot Theme Park sloot acht jaar geleden vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Er stonde op dat moment vijf achtbanen. Drie ervan konden gered worden.

Woningen
Plannen om op het terrein van het ter ziele gegane pretpark woningen te bouwen, stuitten de afgelopen jaren op veel kritiek van omwonenden. Tot nu toe zijn alle voorstellen voor bouwprojecten afgewezen door de gemeente.



Meer Camelot Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be